Terugblik 2020: de grensoverschrijdende reis van Jobdigger

In 2020 is door corona veel gebeurd op de arbeidsmarkt en het afgelopen jaar deelden we deze ontwikkelingen met je. Maar ook binnen Jobdigger gebeurde er veel. We nemen je graag kort mee in onze reis door 2020.

De ontwikkeling van Jobdigger Insights

In 2020 was het team van Jobdigger druk bezig met het ontwikkelen en professionaliseren van Jobdigger Insights. De opvolger van Jobdigger Leads gaat nog een stap verder in het inzicht dat het jou biedt in de arbeidsmarkt. Jobdigger Insights bied je nog meer informatie over de doelgroep. Onder andere de pullfactoren van kandidaten zijn beschikbaar en je ziet direct welke bronnen potentiële kandidaten raadplegen in hun zoektocht naar een baan. Zorg dat de marketing- en recruitmentafdeling binnen jouw organisatie optimaal kan werven en zet Jobdigger Insights in om de arbeidsmarkt van jouw focusprofiel in kaart te brengen.

“Met Jobdigger Insights weet je precies welke bedrijven bij jou in de buurt zoeken naar jouw kandidaten. Bespaar gigantisch veel tijd door niet het hele web meer af te hoeven speuren op zoek naar openstaande vacatures bij directe opdrachtgevers én verzamel al je leads op één plek. – Joeri Renkema, Jobdigger

Het is nu mogelijk om jouw prospects, leads en klanten overzichtelijk bij te houden in je eigen portfolio binnen Jobdigger Insights. Daarnaast is Jobdigger Insights voor steeds meer bemiddelaars toegankelijk, dankzij de vele integraties in alle gangbare ATS-systemen, waaronder MySolution, Carerix, OTYS, Bullhorn, RecruitNow en Tigris. Dankzij deze integraties kunnen gebruikers nu vanuit hun eigen CRM-systemen bestaande klanten en prospects eenvoudig synchroniseren en volgen.

De Belgische én Franse grens over

In 2020 ging Jobdigger de grens over en live in België en Frankrijk. Rond de livegang in België lieten we Jobdigger Insights zien op de Belgische Recruitment Demo Day 2020 van Recruitmenttech. Tegelijk ging onze Belgische website de lucht in, in zowel het Vlaams als het Frans. Op het moment draaien de eerste pilots in Frankrijk en zijn we daar volop bezig met het ‘spideren’ van vacaturebronnen. Het is nu ook mogelijk om vacatures te zoeken in verschillende grensregio’s tegelijk.

Betere datakwaliteit

Ook dit jaar heeft veel in het teken gestaan van het optimaliseren van onze datakwaliteit. Onze ISO-certificaten, ISO9001 en ISO7001, zijn opnieuw verlengd en zijn hier een integraal onderdeel van. De kwalificaties die bij deze certificaten horen, inspireerden ons om onze datakwaliteit weer naar een hoger niveau te tillen.

De data van Jobdigger voor inzicht in economie, onderwijs en arbeidsmarkt

In 2020 bracht de arbeidsmarktdata van Jobdigger de economie, het onderwijs en de arbeidsmarkt samen. Dankzij de inzet van arbeidsmarktdata kunnen onderwijsinstellingen studenten meer inzicht in een opleiding en het hierbij horende perspectief op een baan bieden. Curriculums kunnen nog beter worden ingericht aan de hand van de vraagkant van de arbeidsmarkt. Lees hier meer.

In het project ‘Talentgap’ met Gloedcommunicatie en KplusV, brachten we de Gelderse arbeidsmarkt in beeld voor onderwijsinstellingen in Gelderland. We lieten zien waar het aantal vacatures hard stijgt of juist daalt en brachten kansen en mogelijkheden voor nationaal en internationaal talent in kaart. Daarnaast stonden we zelf ook ‘voor de klas’ in 2020. Mirjam Warners en Joeri Renkema verzorgden een interactief online college voor HRM-studenten aan de Hogeschool Rotterdam. Zij deden kennis op over arbeidsmarktdata én leerden direct hoe ze deze kennis in de praktijk konden brengen. 

De gebruikers van Jobdigger

De ontwikkelingen die plaatsvonden zijn met goede inbreng van onze gebruikers gerealiseerd en geoptimaliseerd. Door het vertrouwen dat zij hebben in Jobdigger en door hun scherpe blik en feedback die zij geven tijdens het draaien van pilots, kunnen wij zowel onze data-interface als – kwaliteit continu optimaliseren en uitbreiden. Samen met hen zorgen we dat de arbeidsmarkt in beweging blijft en zowel kandidaten als organisaties sneller de juiste match vinden.

Benieuwd wat Jobdigger jou in het nieuwe jaar kan brengen? Onze data-experts helpen je graag verder. Neem gerust contact op.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.