College Arbeidsmarktdata aan de Hogeschool Rotterdam

Aan het begin van dit schooljaar maakte de studenten Human Resource Management (HRM) van de Hogeschool Rotterdam kennis met arbeidsmarktdata. Mirjam Warners en Joeri Renkema van Jobdigger verzorgden een interactief online college, waarin de studenten aan de slag gingen met het inzetten van arbeidsmarktdata. Zo kregen ze een klein voorproefje van hoe zij later tijdens hun loopbaan deze data handig kunnen inzetten om kwalitatief beter werk te leveren.

Inzicht in trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Met arbeidsmarktdata hebben recruiters, uitzenders en intermediairs volledig en actueel inzicht in de arbeidsmarkt. Alle vacatures in een branche, regio of sector kunnen direct en gemakkelijk worden opgehaald. Daarnaast geeft arbeidsmarktdata de laatste trends en ontwikkelingen weer: veel gevraagde opleidingsniveaus, gemiddelde salarissen en het aantal uitstaande vacatures zijn onder andere zichtbaar. Oftewel: arbeidsmarktdata biedt een volledig overzicht van wat er zich allemaal op de arbeidsmarkt afspeelt. En dat is iets waar veel HRM-studenten later vaak mee te maken zullen krijgen.

Kennis direct in de praktijk toegepast

Het eerder opgenomen college door de twee data-experts van Jobdigger werd aan het begin van dit schooljaar afgespeeld. De studenten werden meegenomen in alle mogelijkheden die arbeidsmarktdata te bieden heeft. De belangrijkste les volgens Ilse den Exter – Hamoen, Lecturer aan de Hogeschool Rotterdam: “dat het juist en slim inzetten van arbeidsmarktdata tijdens een werving- en selectieprocedure je veel gemakkelijker bij de juiste kandidaat brengt”.

De kennis die de studenten opdeden, konden zij direct toepassen met een praktijkopdracht. Iedere student kreeg met een tijdelijk proefaccount toegang tot de arbeidsmarktdata van Jobdigger. Met de informatie die zij binnen Jobdigger vonden, konden ze de opdracht uitvoeren en leerden ze meteen hoe je arbeidsmarktdata in kunt zetten.

“We wilden laten zien wat je met de nieuwste technologie kunt doen, hoe data voor je kan werken. Dat stukje theorie hebben we meteen gekoppeld aan een praktijkopdracht. Zodat ze konden ervaren met een opdracht hoe ze de data kunnen toepassen” – Mirjam Warners, Jobdigger

Kansen benutten op de arbeidsmarkt

Steeds meer organisaties maken gebruik van arbeidsmarktdata: om kandidaten beter te helpen in hun zoektocht naar een baan, maar ook om eigen sales- en recruitmentprocessen te verbeteren. Door studenten voor de start van hun loopbaan al kennis te laten maken met arbeidsmarktdata, kunnen ze al vroeg worden gemotiveerd om deze data later toe te passen in hun werk. En dat komt dan weer ten goede van hun eigen kansen op de arbeidsmarkt: die benutten ze beter, wat indirect ook weer lijdt tot een arbeidsmarkt waarin vraag en aanbod nog beter op elkaar aansluiten.

Werkzaam bij een onderwijsinstelling en lijkt zo’n college je ook interessant? Neem contact op en bespreek de mogelijkheden om jouw studenten kennis te laten maken met arbeidsmarktdata.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!