Arbeidsmarktdata brengt het onderwijs en de arbeidsmarkt samen

Onderwijsinstellingen stomen studenten klaar voor de arbeidsmarkt. Daarom is het wel zo belangrijk dat hun opleidingen zo goed mogelijk daarop aansluiten. De inzet van arbeidsmarktdata speelt hier een belangrijke rol in. Met de juiste en actuele arbeidsmarktinformatie, kunnen onderwijsinstellingen het beste invulling geven op de vraag bij organisaties én starten studenten goed voorbereid met hun carrière.

De keuze voor een opleiding

Wanneer aankomende studenten zich oriënteren op een opleiding, zijn onderwerpen zoals het type beroepen waar je met de opleiding mee aan de slag kunt, baanperspectief, verwachte salaris en de ontwikkeling van vaardigheden hier een belangrijk onderdeel van. Onderwijsinstellingen kunnen aan studenten duidelijkheid verschaffen door al in de keuzefase meer informatie te bieden over de opleiding. De inzet van arbeidsmarktdata in deze belangrijke fase kan hier aan bijdragen. Dit geeft studenten tijdens de oriëntatiefase een concreter beeld van wat zij kunnen verwachten van de opleiding en de kansen die de arbeidsmarkt biedt.

Klaar met je studie en aan de slag op de arbeidsmarkt

Met de juiste informatie over de arbeidsmarkt, kunnen onderwijsinstellingen hun curriculum optimaal inrichten zodat deze goed aansluit op de gevraagde beroepen. Arbeidsmarktdata geeft namelijk ook inzicht in de skills die organisaties vragen aan (potentiële) medewerkers. Op deze manier bereiden onderwijsinstellingen studenten optimaal voor op de eisen die werkgevers stellen. Dit geeft hen een vliegende start na de studie en zorgt voor een kwalitatieve uitstroom van studenten.

Up-to-date aansluiting

Arbeidsmarktdata laat de vraagontwikkeling binnen de arbeidsmarkt op de lange termijn zien. Het geeft inzicht in welke functies nu gevraagd worden, maar ook welke nieuwe beroepen zich ontwikkelen en welke vaardigheden hierbij worden gevraagd en nodig zijn. Door altijd de meest actuele informatie in beeld te hebben, houden onderwijsinstellingen hun opleidingen up-to-date en relevant voor studenten.

Jobdigger: een volledig en actueel overzicht van de arbeidsmarkt

Onderwijsinstellingen maken steeds vaker en meer gebruik van arbeidsmarktdata, onder andere om de arbeidsmarktrelevantie van opleidingen beter in kaart te brengen en te verhogen. Jobdigger geeft door middel van arbeidsmarktdata antwoord op de vraag: hoe werf je de juiste studenten voor een opleiding en hoe stoom je ze vervolgens klaar voor het beroepenveld?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het gebruik van arbeidsmarktdata met Jobdigger? We delen onze ervaringen en toepassingsmogelijkheden graag met jou. Neem gerust contact op.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!