Personeelstekort in de zorg stijgt verder: naar deze functies is de meeste vraag

Het personeelstekort in de zorg neemt verder toe. Daarover plaatste de NOS vorige week een artikel, met cijfers van het CBS. Zo schreef de NOS dat er in het afgelopen kwartaal 67.000 vacatures uitstonden. De grote vraag zien we ook terug in onze vacaturedata. Maar hoe ziet de arbeidsmarkt er verder uit voor deze branche? Naar welke functies is momenteel veel vraag? En hoe kunnen we het tekort overbruggen? Lees het hier.

Personeelstekort het hoogst bij deze 10 functies

De NOS publiceerde in het artikel onder andere dat de meeste openstaande vacatures terug te vinden zijn in de ouderenzorg en de thuiszorg. En dat (relatief gezien in verhouding tot het aantal werknemers) het aantal openstaande vacatures al voor een langere tijd het grootst is in de geestelijke gezondheidszorg. Hieronder vind je de top 10 gevraagde functietitels die het meest in onze data terugkomen vanaf 1 september 2022. Daarin zien we inderdaad functietitels die voorkomen in de ouderenzorg, de thuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg.

top 10 functies in de zorg

Vraag naar zorgpersoneel verspreid over Nederland

Hoe is de enorme vraag naar zorgpersoneel verspreid over Nederland? Dat zie je in de afbeelding hieronder. Zo zie je dat er vooral personeel in de zorg in de Randstad wordt gezocht. Maar er is ook relatief veel vraag in Limburg en Gelderland.

Vraag het grootst Amsterdam UMC

De directe werkgever die de meeste vacatures uit had staan is het Amsterdam UMC, gevolgd door Actief Zorg en SIGRA. Vanaf september vonden we voor deze drie organisaties meer dan 500 vacatures in onze data. De drie bemiddelaars die de afgelopen tijd de meeste vacatures uit hadden staan zijn BKV Groep, Maandag en Tosca Medisch Interim.

Personeelstekort in de zorg overbruggen? Kijk ook naar skills

Ben je op zoek naar personeel voor in de zorg maar krijg je jouw vacature(s) maar niet ingevuld? Dan biedt het kijken naar skills misschien wel uitkomst. Bij Jobdigger herkennen we verschillende soorten skills in vacatures, waaronder softskills, certificaten, talen, kennis en vaardigheden. Met het werven op basis van skills kunnen we het gat tussen vraag- en aanbod op de arbeidsmarkt verkleinen, omdat kan blijken dat een kandidaat veel overeenkomende skills heeft in plaats van enkel de juiste werkervaring. We namen de skills van een GZ-psycholoog en die van een verpleegkundige onder de loep. Wat zijn de meest voorkomende skills van deze twee functies? Meer weten over werven op basis van skills? Lees het hier.

Ook meer inzicht in de arbeidsmarkt?

Met onze arbeidsmarktdata krijg jij als bemiddelaar meer inzicht in de arbeidsmarkt. Heb je een specifieke vraag of ben je nieuwsgierig naar meer? Neem gerust contact met ons op!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!