Nieuw binnen Jobdigger: skills.

Waarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen: skills. We kunnen al langer gevraagde skills op JDCO niveau uit vacatureteksten halen en hier verschillende vraagstukken mee beantwoorden. We hebben de afgelopen tijd meerdere publicaties gedeeld waarin we deze skills binnen diverse branches en functiegroepen onder de loep namen. Maar vanaf nu kunnen ook onze gebruikers zelf in dit nieuwe datapunt duiken. Skills zijn namelijk nu beschikbaar binnen Jobdigger Insights en onze API. Benieuwd hoe het binnen het dashboard terugkomt en wat je ermee kunt? Lees dan snel verder!

Diverse soorten skills en nieuwe mogelijkheden

Bij het verkennen en categoriseren van de skills, maakten we onderscheid tussen deze categorieën skills: softskills, talen, certificaten, kennis en vaardigheden. Inzicht in welke skills allemaal gevraagd worden bij een beroep kan helpen om het gat tussen vraag- en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen. Zo kan blijken dat een kandidaat veel overeenkomende skills heeft met een beroep waar nog niet eerder aan gedacht is. Daarnaast kan een betere match worden gemaakt tussen kandidaat en vacature, omdat dankzij deze nieuwe inzichten er meer rekening kan worden gehouden met de softskills van een kandidaat en of deze wel goed aansluiten bij de nieuwe baan. Zo kunnen kandidaten vaker terecht komen op een plek waar ze hun potentie vol kunnen benutten en zich prettig voelen binnen hun functie en de gevraagde taken. Gebruikers van Jobdigger kunnen dit inzicht nu binnen de software verkrijgen. Skills zijn op het moment op drie plekken binnen Jobdigger Insights beschikbaar.

Ontdek welke skills bij een beroep passen

Ten eerste krijg je nu in de doelgroepanalyse van je zoekopdracht typische skills te zien die passen bij het beroep waar je naar zocht. Dit zijn de top 10 meest gevraagde skills in vacatures voor een functietitel. Zie hier een voorbeeld voor zowel een accountmanager als .Net Developer:

Pak dit overzicht erbij wanneer je aan de slag gaat voor een kandidaat. Komen de skills wel overeen? Of kijk verder in je bestaande kandidatenbestand als je werkt vanuit de opdracht gezien. Welke kandidaten sluiten het beste aan? De skills kunnen ook, net als de overige doelgroepinformatie, een mooie basis vormen voor de vacaturetekst die je (samen met je opdrachtgever) opstelt. Komen de skills die horen bij deze functie hierin terug? Zo zul je ook sneller kandidaten met de juiste vaardigheden aantrekken.

Verfijn je zoekopdracht door op skills te filteren

Het is nu ook mogelijk om met de filterknop linksonderin een selectie van typische skills te maken. Je kunt filteren op een functietitel in combinatie met een skill – of meerdere skills – om de zoekopdracht specifieker te maken en gerichter te zoeken. Maar je kunt er ook voor kiezen om een functietitel nog even te laten voor wat het is, en alleen verschillende vaardigheden te selecteren. Zo kun je breed op zoek gaan, op basis van gevraagde skills.

Zoek op gevraagde skills naar vacatures

Bekijk waar bedrijven naar op zoek zijn

Als laatste vind je de skills ook terug in de bedrijfsanalyse. Hier zie je terug welke skills bedrijven het vaakst vragen in hun vacatures. Als recruiter kun je hiermee meer inzicht in de vraag van je (potentiële) opdrachtgever krijgen. Het is altijd handig om deze informatie vast achter de hand te hebben als je het gesprek met een prospect aangaat. Zie hier bijvoorbeeld welke skills Nutsbedrijf Alliander vraagt aan nieuw personeel:

Gevraagde skills Alliander.

Ook binnen de API beschikbaar

Voor gebruikers van Jobdigger Data is het nu mogelijk om gebruik te maken van de nieuwe skills én zijn de bovengenoemde functionaliteiten ook beschikbaar. Binnen de API kunnen zij eenvoudig zoeken op skills, om zo bij beroepen, vacatures en bedrijven te komen.

Zoeken op skills binnen Jobdigger Insights

Met deze nieuwe functionaliteiten kun jij je blik op de arbeidsmarkt meteen verruimen, maar we zijn nog niet klaar. Naast het zoeken op functietitel, organisatie en trefwoord, is het nu namelijk ook mogelijk om direct te zoeken op skills. Ga zo gemakkelijk op zoek naar vacatures en bedrijven die aansluiten bij een skillset. Net zoals bij de filteroptie, kun je hier je zoekopdracht ook combineren met andere aspecten, zoals de functietitel.

Meer weten over skills?

Wil je meer weten over de nieuwe functionaliteiten of hoe je skills het beste in kunt zetten binnen jouw recruitment processen? Stel gerust je vraag aan één van onze data-experts via het contactformulier.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!