Meer mobiliteit op de arbeidsmarkt via Jobdigger Loopbaan

Een arbeidsmarkt waarin vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aansluiten: dat is het doel waar we door middel van arbeidsmarktdata steeds dichter bij komen. Met de juiste inzet van actuele arbeidsmarktinformatie door mobiliteitsadviseurs en loopbaanprofessionals, kunnen werkzoekenden sneller en langduriger een functie vervullen die bij hun competenties aansluit.

De juiste match

In gemeentes of voor bedrijven proberen we al sinds 2012 zoveel mogelijk mensen aan een passende baan te helpen. Werkzoekenden die om diverse redenen lastig een baan vinden, hebben veel baat bij een mobiliteitsadviseur die altijd exact weet waar de arbeidsmarkt naar op zoek is. De vraag vanuit de arbeidsmarkt in combinatie met de wensen van de kandidaat kan de juiste match opleveren: een match die een langdurende tevredenheid voor zowel werknemer als werkgever creëert.

Competenties en wensen van jouw kandidaat in beeld

Arbeidsmarktdata van Jobdigger geeft de mobiliteitsadviseur realtime inzicht in de markt en geeft een beeld van nieuwe functieprofielen die interessant kunnen zijn voor jouw kandidaat. Binnen Jobdigger Loopbaan kan je kandidaat daarnaast gebruik maken van verschillende loopbaantesten die inzicht geven in de competenties en wensen van de kandidaat. De uitkomsten van een assesment of loopbaantest in combinatie met eigen inzicht van zowel de mobiliteitsadviseur als de kandidaat, kan de juiste richting geven naar een nieuwe baan.

Arbeidsmarktdata als basis voor het mobiliteitsproces

Na het vaststellen van de competenties en wensen van jouw kandidaat, kan de koppeling met het werkveld worden gemaakt. Vanuit het samengestelde beroepsprofiel, selecteer je samen met je kandidaat enkele beroepen, waarna Jobdigger direct een overzicht van vacatures toont die aansluiten bij de betreffende kandidaat. Deze vacatures weergeven de best passende functies op basis van actualiteit, reistijd, bedrijfsgrootte, skills, kennis én gewenste functietitel.  

Mobiliteit binnen corporaties en gemeenten

HR-medewerkers, loopbaancoaches of mobiliteitsadviseurs bij zowel corporaties, commerciële instellingen en gemeenten kunnen gebruik maken van de data en mogelijkheden binnen Jobdigger Loopbaan. Loopbaanprofessionals krijgen direct inzicht in het profiel van zowel de kandidaat als een functie. Speel in op verschillende trends en ontwikkelingen op de markt: waar loopt het aantal vacatures af en voor welke functies moet je kandidaat zich om laten scholen? Bekijk daarnaast de top werknemers in de regio van jouw kandidaat en ontdek waar hij of zij zich moet laten zien om meer kans te maken op een baan.

Maak kennis met de veelzijdigheid van Jobdigger Loopbaan. Neem gerust contact op of vraag direct een demo aan.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.