Haal alles uit je ATS-systeem door arbeidsmarktdata te integreren

ATS-systemen helpen jou als recruiter om het wervingsproces te stroomlijnen en efficiënter te maken. Ze helpen je bij het verzamelen, organiseren en filteren van cv’s, waardoor je meer tijd kunt besteden aan het evalueren van gekwalificeerde kandidaten. Maar wist je dat je jouw ATS nóg meer voor je kan laten werken door recruitmenttools te integreren? Bijvoorbeeld de arbeidsmarktdata van Jobdigger. Benieuwd hoe je alles uit je ATS-systeem kan halen door arbeidsmarktdata te integreren? Wij leggen je uit hoe dat werkt.

Voor elke vraag een geschikte integratie

Voor wie denkt dat Jobdigger alleen een product is dat opzichzelfstaand gebruikt kan worden, heeft het mis. Het doel van Jobdigger is juist om wervingsprocessen voor recruiters sneller en gemakkelijker te maken zodat zij meer tijd overhouden voor de kandidaat. Dat doel bereik sneller door de samenwerking op te zoeken met fijne partners en producten met elkaar te integreren. Jobdigger heeft inmiddels een groot partnernetwerk opgebouwd zodat we voor elke vraag een geschikte integratie en oplossing kunnen vinden.

Arbeidsmarktdata integreren in je ATS-systeem

Zo integreren we onze eigen arbeidsmarktdata in verschillende ATS-systemen. Dit biedt waardevolle inzichten die je kunnen helpen bij het nemen van strategische beslissingen en het verbeteren van je wervingsproces. Vanuit je ATS-systeem heb je direct toegang tot datapunten van Jobdigger. Zo krijg je snel inzicht in welke bedrijven vergelijkbare posities aanbieden, kun je met de arbeidsmarktdata je zoekopdracht verder verfijnen en gerichter zoeken naar geschikte kandidaten en beter anticiperen op trends en ontwikkelen. Dit bespaart tijd en moeite en kun je je als recruiter concentreren op de gebieden waar de grootste kansen liggen. Concreet betekent dat…

  • Tijdbesparing: door het uploaden van relevante vacatureinformatie hoef je niet tussen schermen te switchen maar staat alle informatie die je nodig hebt in je ATS;
  • Meer inzicht: je kan je kandidaat sneller plaatsen omdat je inzicht hebt in het potentieel buiten je eigen klantenbase;
  • Up-to-date zijn: doordat je notificaties aan kan zetten van een bedrijf/account mis je geen vacatures meer van bestaande klanten;
  • Betere arbeidsmarktcommunicatie: je hebt toegang tot relevante doelgroepdata waardoor je kan kijken of jouw vacaturetekst of werken-bij site wel goed aansluit bij wat de doelgroep belangrijk vindt.

Verschillende integraties mogelijk met partners van Jobdigger

Hoe werkt de integratie of koppeling van Jobdigger binnen jouw ATS dan in de praktijk? De kans is groot dat Jobdigger al binnen jouw huidige ATS-systeem beschikbaar is. Een aantal grote ATS-partijen is namelijk partner van Jobdigger zoals Carerix, Bullhorn, Otys, Mysolution en Recruitnow. Het voordeel van een koppeling of integratie is dat al onze vacaturedata en arbeidsmarktinformatie automatisch wordt ingeladen en op één plek staat. Je hoeft hierdoor niet meer tussen schermen en/of systemen te switchen. Benieuwd binnen welke ATS-partners Jobdigger nog meer beschikbaar is? Bekijk hier het overzicht. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om een nieuwe integratie te maken, mocht jouw ATS-systeem er niet tussen staan. 

Hieronder zie je een voorbeeld van de Jobdigger integratie binnen Carerix

Hieronder zie je een voorbeeld van de Jobdigger integratie binnen Mysolution

Nog een stap verder met de Virtual Sales Recruiter

Ben je al bekend met de integratie van arbeidsmarktdata binnen jouw ATS-systeem en wil je écht de volgende stap zetten in je recruitmentproces? Dan is de Virtual Sales Recruiter misschien wel iets voor jou. De Virtual Sales Recruiter, ofwel de VSR, beschikt over de arbeidsmarktdata van Jobdigger en de matchingtechnologie van TheMatchbox. Dit biedt je de mogelijkheid om binnen jouw ATS-systeem snel en efficiënt matches te vinden. Dit kan zowel vanuit de bestaande klantrelaties, waarbij de VSR op zoek gaat naar interne, geschikte vacatures voor hun kandidaten. Anderzijds kun je als recruiters ook extern zoeken, waarbij je toegang hebt tot het complete overzicht van alle vacatures en doelgroepdata via Jobdigger. Lees meer over de Virtual Sales Recruiter.

Hieronder zie je een voorbeeld van de integratie van de Virtual Sales Recruiter binnen Carerix

Kortom: het integreren van arbeidsmarktdata brengt je als recruiter veel nieuwe mogelijkheden om je recruitmentproces te verbeteren en kansen te ontdekken. Door ons uitgebreide netwerk aan partners zijn er binnen verschillende ATS-systemen veel verschillende recruitmentoplossingen en combinaties mogelijk. Met als doel dat jij meer tijd overhoudt voor de kandidaat. Jobdigger fungeert dan als het verlengstuk van jouw wervingsstrategie. En wil je écht de volgende stap zetten op het gebied van werven? Dan is de Virtual Sales Recruiter misschien wel iets voor jou.

Wil je ook meer inzicht in de arbeidsmarkt en alles uit jouw ATS-systeem halen?

Neem gerust contact met ons op. Onze data-experts helpen je graag!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!