Hoe ziet de Franse arbeidsmarkt eruit? Wij deelden het op het Parlons Jobboards event in Parijs

Donderdag 1 december was Jobdigger aanwezig op het Parlons Jobboards event van Talent.Com in Parijs. Yves Loiseau, CEO van Resource Lab, sprak daar namens Jobdigger en Intelligence Group over de laatste ontwikkelingen op de Franse arbeidsmarkt. Benieuwd naar de highlights die we in ons verhaal deelden? Lees snel verder!

1. Een complexe arbeidsmarkt

We begonnen met een schets van de Franse arbeidsmarkt. Die is nogal complex. Maar 15% van de Franse arbeidsmarkt is namelijk actief op zoek naar een een baan. Dat maakt het voor bemiddelaars direct een grote uitdaging om kandidaten te plaatsen. Inzicht in de arbeidsmarkt door middel van data, is als bemiddelaar dan ook belangrijk om nieuwe kansen in de markt te ontdekken.

2. Vraag in IT-branche het grootst

Naar wat voor personeel zijn werkgevers op zoek? De branche waarin de vraag het grootst is in Frankrijk is, net zoals in veel andere Europese landen, de IT-branche. In de afbeelding hieronder zie je de verspreiding van de vraag naar personeel over Frankrijk afgebeeld.

3. Trend: aantal salarisvermeldingen in vacatures stijgt

Tot slot deelden we de laatste trends in de zoektocht naar een baan. Zo blijkt uit onze data dat de zoekmachines en jobboards het meest gebruikt worden in de zoektocht naar een baan. Ook zien we een stijging in het aantal salarisvermeldingen in vacatures, waar we al eerder een artikel over schreven. In 2021 was dat voor Frankrijk nog 9,7% en in 2022 ligt dat aantal op 16,4%. 

Wil je meer inzicht in de arbeidsmarkt?

Benieuwd naar meer inzichten in de Franse arbeidsmarkt of in een van onze andere landen? Hou dan onze (LinkedIn) kanalen in de gaten of neem contact met ons op! Ook kun je in januari onze jaarlijkse whitepaper verwachten. Hierin blikken we terug op de arbeidsmarkt over heel 2022!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!