De Nederlandse arbeidsmarkt van 2023: blik terug met de whitepaper van Jobdigger

Het jaar 2023 is voorbij gevlogen. Ondanks dat we alweer volop in 2024 zitten, is het goed om terug te blikken op de arbeidsmarkt van 2023. Als bemiddelaar is het namelijk belangrijk om je kennis up-to-date te houden over de huidige arbeidsmarkt. Daarom hebben wij één overzichtelijke whitepaper voor je gemaakt bestaande uit 20 pagina’s met de meest opvallende ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van 2023. Je downloadt de whitepaper onderaan deze pagina. Je leest er onder andere in terug:

Aantal salarisvermeldingen in vacatureteksten stijgt verder
Het aantal salarisvermeldingen in vacatureteksten stijgt verder in 2023. 2024 zou zo maar eens het jaar kunnen worden dat we vaker wél dan niet een salarisvermelding terugvinden in vacatureteksten. Ook lichten we uit hoe die cijfers eruitzien voor onze buurlanden.

Meest gevraagde beroepen per opleidingsniveau
Voor de opleidingsniveaus vmbo, mbo, hbo en wo lichten we de vijf hardst gestegen en gedaalde functies uit ten opzichte van 2022. We zien dat er vooral veel vraag naar zorgpersoneel is, vooral voor de beroepen waar een wo opleidingsniveau wordt gevraagd.

Stijging aantal vacatures in kleinere steden, daling in de Randstad
In 2023 zagen we dat het aantal vacatures in de kleinere steden buiten de Randstad toenam ten opzichte van 2022. Voor de grote steden in de Randstad nam het aantal vacatures juist af. In onze whitepaper lees je terug welke steden de grootste stijging en daling in aantal vacatures lieten zien.

whitepaper arbeidsmarkt 2023

Daarnaast zoomen we weer in op enkele branches en geven we een tipje van de sluier wat betreft ontwikkelingen die in 2024 voor de deur staan. Ontdek waar kansen liggen voor jouw organisatie en zet arbeidsmarktdata in om jouw werving- en selectieprocessen te verbeteren. Je downloadt onze whitepaper gratis via onderstaande formulier. Veel leesplezier!

Whitepaper bekijken?

Download de whitepaper hier.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!