Intermediair: voorkom mismatches op de arbeidsmarkt met ESCO-skills

De krapte op de arbeidsmarkt is nog steeds voelbaar. Onderwijsinstellingen ervaren een tekort aan docenten en ook bedrijven in de ICT-sector hebben moeite met het invullen van vacatures. Een mismatch tussen de skills die deze organisaties vragen en die kandidaten aanbieden maakt de situatie nóg ingewikkelder. Beter inzicht met ESCO-skills biedt intermediairs de kans om hier effectief op in te spelen.

ESCO-skills

ESCO staat voor Classification of European Skills, Competences, Qualifications and Occupations. ESCO-skills dragen bij aan een beter functionerende arbeidsmarkt. Ze geven recruiters en intercedenten inzicht in de vaardigheden en competenties die een kandidaat nodig heeft om een beroep uit te oefenen. In 2017 zijn de ESCO-skills bepaald door de Europese Commissie en gekoppeld aan beroepen op basis van de kennis van beroepsexperts.

Meer inzicht in de arbeidsmarkt door beroep en skills in één dashboard

Jobdigger biedt arbeidsmarktsoftware met een dashboard waarin ESCO-skills gekoppeld zijn aan de beroepen in het dashboard van Jobdigger. Intercedenten of recruiters kunnen deze informatie direct inzetten om sneller geschikte kandidaten te vinden en hun wervingsproces te verbeteren. Daarnaast laat Jobdigger zien welke ESCO-skills een bedrijf vraagt. Deze informatie is gebaseerd op alle vacatures die een bedrijf in het verleden heeft gepubliceerd. Dit volledige overzicht biedt jou als intermediair relevante informatie die je in jouw gesprek met een potentiële opdrachtgever direct op weg kan helpen.

‘Met de toevoeging van de ESCO-skills kunnen we nu inzicht geven in welke vaardigheden en kennis een bedrijf in huis heeft én welke skills nodig zijn om een beroep uit te oefenen. Dat is natuurlijk waardevolle informatie voor elke intermediair’

Wil je weten hoe dit concreet werkt? Vraag dan een gratis demo aan.

Jobdigger: expert op de arbeidsmarkt

Jobdigger is expert op het gebied van arbeidsmarktdata. We zoeken altijd naar manieren om externe data op een interessante manier aan onze eigen informatie te koppelen. We ontwikkelen onze eigen skills, gebaseerd op kennis uit de werkelijkheid, door vacatureteksten grondig te doorzoeken op specifieke skills die gevraagd worden. Zo brengen we een nóg diepere laag aan op de al bestaande ESCO-skills. We vertellen je binnenkort meer over de ontwikkeling van onze JCDO-skills.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!