Met de inzet van arbeidsmarktdata geeft Perspectief kandidaten een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt

Een succesvolle organisatie begint bij gezonde, professionele medewerkers. Dat is waar Perspectief in gelooft. Al meer dan 20 jaar is Perspectief specialist op het gebied van arbodienstverlening, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Ook de samenwerking met Jobdigger gaat ver terug. Al sinds 2013 maakt de arbodienstverlener gebruik van arbeidsmarktdata om kandidaten te begeleiden naar hun droombaan op de arbeidsmarkt. We spraken Mark Temmink, senior adviseur arbeidsmobiliteit, over hun aanpak.

Samenwerken sinds jaar en dag

Mark vertegenwoordigt de tak arbeidsmobiliteit binnen Perspectief. Zijn afdeling begeleidt mensen die op de arbeidsmarkt zijn uitgevallen om verschillende redenen. “Sinds jaar en dag maken we al gebruik van Jobdigger Loopbaan. Het systeem bood meteen uitkomst voor Perspectief doordat we met Jobdigger Loopbaan op basis van interesses en competenties van kandidaten kunnen kijken naar passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.”

Perspectief is de afgelopen jaren hard gegroeid: de arbodienst telt inmiddels meer dan 400 werknemers. “Tijdens deze groei verandert je manier van werken. Dankzij de samenwerking met Jobdigger hebben we met Jobdigger Loopbaan een uniek systeem ontwikkeld wat goed werkt. Het maakt niet uit of je een klein of groot bedrijf bent, elke arbodienstverlener heeft er wat aan. Vooral met de komst van het redesign kunnen we onze kandidaten nu nóg beter begeleiden.

Regie over eigen loopbaan

Jobdigger Loopbaan is zo ingericht dat coaches en kandidaten er zelf makkelijk mee aan de slag kunnen. Zo zien zij een overzicht van loopbaantesten, beroepen en vacatures die op basis van interesses en competenties het meest kansrijk zijn. In het intakegesprek kan de kandidaat meteen kiezen uit een breed scala aan loopbaantesten of snel solliciteren op passende vacatures. Uniek is dat Jobdigger op basis van testen al meteen een voorzet geeft van alternatieven in werk met vacatures. Dit vergemakkelijkt het zoekproces naar passend werk enorm is de ervaring van Mark. Ook geeft Jobdigger Loopbaan weer welke (om)scholing eventueel nodig is en wat de gemiddelde arbeidsvoorwaarden zijn. De kandidaat kan vacatures als interessant markeren en heeft zelf het overzicht van zijn of haar sollicitatieproces. “Kandidaten en coaches geven aan dat Jobdigger erg gebruiksvriendelijk werkt. In het redesign zijn zij vooral enthousiast over de nieuwe handleidingen en video instructies. Die helpen om wegwijs te worden binnen Jobdigger Loopbaan.”

Quote Mark Temmink arbeidsmarktdata arbeidsmarkt

Voor Mark was de flexibiliteit van het zoekprofiel een belangrijk onderdeel van het nieuwe design: “We kunnen alternatieve mogelijkheden op de arbeidsmarkt nu nog beter vinden. Zo kunnen we sneller schakelen tussen zoekafstand en reistijd, spelen met diverse functieniveaus en makkelijker alternatieve functietitels invoeren. Ook is Jobdigger onderdeel geworden van ons blended-learningprogramma ‘Baanbreker’. Kandidaten die werken binnen Baanbreker kunnen makkelijk schakelen naar de Jobdigger omgeving. Kandidaten houden zo regie over hun eigen loopbaanoriëntatie en de coach houdt meer tijd over voor gerichte begeleiding naar (ander) werk. Een mooie stap zou zijn als Baanbreker en Jobdigger Loopbaan in de toekomst nog meer geïntegreerd zijn.” Lees alles over het nieuwe design.

Meedenken als partner

Jobdigger heeft voor het redesign van Jobdigger Loopbaan onder andere Perspectief gevraagd om input te geven. Zo helpen Perspectief en Jobdigger elkaar en denken met elkaar mee als partner. “De persoonlijke aandacht in onze samenwerking is een mooi en uniek punt. Dat werd bij de ontwikkeling van het redesign weer bevestigd. Jobdigger luistert goed naar je wensen en het persoonlijke contact is erg prettig.”

“We helpen kandidaten te ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn en proberen die aan te scherpen. En daar helpt Jobdigger ons enorm bij.”

Mark Temmink

We helpen kandidaten te ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn en proberen die aan te scherpen. En daar helpt Jobdigger ons enorm bij.
Mark Temmink

Meest vitale bedrijf van Nederland

Als arbodienstverlener wil je natuurlijk hét voorbeeld zijn van hoe het wel moet. En dat is gelukt: in 2019 was Perspectief het meest vitale bedrijf van Nederland! “We wonnen een congresdag met Pieter van den Hoogenband waarin hij een mooi verhaal vertelde over hoe hij zijn hele leven trainde om drie seconden harder te kunnen zwemmen. Daarvoor heb je talent nodig maar ook de juiste begeleiding en coaching. Dat geldt natuurlijk ook voor onze  kandidaten. We helpen hen te ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn en proberen die aan te scherpen. En daar helpt Jobdigger ons enorm bij. Onze doelgroep heeft talent maar is zich er niet altijd van bewust en weet ook niet altijd wat er mogelijk is. Wij proberen hen daarin te begeleiden zodat ze een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. We geven hen Perspectief!”

Medewerkers Perspectief prijs arbeidsmarktdata arbeidsmarkt

Wil je meer weten over Jobdigger Loopbaan of een van de andere mogelijkheden van Jobdigger? Neem gerust contact met ons op!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!