Zij dragen bij aan de datakwaliteit van Jobdigger: maak kennis met onze moderators

Ralf, Karen, Antoine, Laurine en Tim zijn de vijf moderators bij Jobdigger. Zij dragen bij aan de kwaliteit van onze data. Maar hoe doen zij dat en welke werkzaamheden voeren zij uit? Je leest er alles over in dit artikel. Maak kennis met de moderators van Jobdigger!

Wat doet een moderator bij Jobdigger?

Bij Jobdigger willen we dat onze data aan een bepaalde kwaliteit voldoet. De moderators hebben een belangrijke taak die bijdraagt aan het behouden van onze datakwaliteit. Ralf, Karen, Antoine, Laurine en Tim controleren namelijk steekproefsgewijs de vacatures op kwaliteit en inhoud. Dat is wat een moderator in beginsel doet. Onze spiders zoeken naar nieuwe vacatures op het internet. Het is vervolgens de taak van de moderators om te controleren of ‘de computer’ deze vacatures goed herkend heeft. Dit doen ze door een vragenlijst af te werken per vacature: is deze vacature door een bemiddelaar geplaatst of door het bedrijf zelf? Is het überhaupt wel een vacature? Sommige teksten herkent de computer namelijk als vacature, maar blijkt na controle van een moderator geen vacature te zijn. Door het controleren van de vacatures aan de hand van de vragenlijst, trainen de moderators dus eigenlijk de computer om vacatures nog beter te herkennen. En zo kunnen we bij Jobdigger data van goede kwaliteit aanbieden aan onze klanten.

Met de groei van Jobdigger en de uitbreiding naar andere landen is het team van moderators ook gegroeid. Zo breidde Jobdigger het team uit met moderators die affiniteit hebben met de Franse en Duitse taal. Antoine beoordeelt nu de Franstalige vacatures en Karen de vacatures voor Duitsland. En dat doen ze heel goed volgens collega’s én klanten: “We krijgen regelmatig van zowel collega’s als klanten te horen dat ze ons werk waarderen, dat is fijn om te horen”, aldus Karen. 

Flexibel werk naast je studie

Onze moderators zijn studenten die naast hun studie parttime bij Jobdigger werken. Wat de moderators het fijnst vinden aan hun parttime baan bij Jobdigger? De flexibiliteit! Als moderator werk je ongeveer acht uur per week, maar je bent vrij in hoe je deze uren indeelt. “Een bijbaan bij Jobdigger geeft mij de vrijheid om te werken waar en wanneer ik maar wil en daardoor is het heel goed te combineren met mijn studie. Ik leer hoe mensen werken binnen een techbedrijf en leer hier en daar ook wat over de arbeidsmarkt. Samen met de andere data-moderators zorgen we ervoor dat Jobdigger steeds nauwkeuriger vacatures van het internet crawlt. Dit doe ik voor Nederland, België en Duitsland. Verder hou ik mij bezig met de Engelse vertaling van Jobdigger, aangezien ik Engels studeer”, aldus Tim.

Ook Antoine vindt de flexibiliteit van de bijbaan bij Jobdigger erg fijn. Maar ook dat er ruimte is om eigen ideeën in te brengen: “Je hebt als moderator echt een belangrijke functie binnen het bedrijf. De voordelen zijn de flexibiliteit om je uren in te plannen en het gevoel dat je vrij bent om nieuwe ideeën te bedenken en te delen met de team”. Afgelopen maand waren de moderators met z’n allen bij elkaar op kantoor voor overleg en om lopende zaken te bespreken. Dit proberen ze ongeveer een keer per maand te doen. En dan drinken ze vaak gezellig een biertje of wijntje.

Ook als moderator aan de slag? Dat kan!

Jobdigger is een bedrijf gericht op de arbeidsmarkt en recruitment. Als moderator is het fijn om interesse te hebben in deze onderwerpen, maar het is niet noodzakelijk om een achtergrond in HR te hebben. Wel is affiniteit met taal handig als je gaat modereren voor Frankrijk of Duitsland. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast en benieuwd of zo’n bijbaan iets voor jou is? Neem contact met ons op of bekijk de vacature.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!