Tijdelijk de NL Leert Door-subsidie voor jouw kandidaat

Met de subsidieregeling “NL leert door” kunnen loopbaanprofessionals vanaf 1 augustus 2020 voor coaching trajecten nu tijdelijk een subsidie van € 700,00 per traject ontvangen. De subsidie maakt het voor jouw kandidaat mogelijk om gratis professioneel advies te ontvangen over zijn ontwikkeling en kansen. Een erkende arbeidsmarktscan is een verplicht onderdeel van deze subsidieregeling.

Vergroten van kansen op de arbeidsmarkt

De regeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is bedoeld om deelnemers kosteloos een ontwikkeladviestraject aan te bieden. Een traject bij een loopbaanprofessional vergroot de kansen van de deelnemers op de arbeidsmarkt en draagt bij een duurzame inzetbaarheid van werkzoekenden. Bekijk de volledige subsidieregeling in de staatscourant. De subsidie wordt verstrekt tot het totaalbudget van het ministerie is uitgegeven. Hoe eerder je de subsidie aanvraagt, hoe groter de kans is dat je in aanmerking komt.

De arbeidsmarktscan bij Jobdigger

Binnen Jobdigger Loopbaan is deze scan beschikbaar voor jouw kandidaten. De arbeidsmarktscan brengt de positie van jouw kandidaat op de arbeidsmarkt in kaart: zijn of haar kennis, vaardigheden en de daaraan verbonden kansen voor de kandidaat op de arbeidsmarkt. De gecertificeerde arbeidsmarktscan die via Jobdigger beschikbaar is, voldoet aan alle criteria van de subsidieregeling “NL leert door”:

  • “De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld in tekortsectoren) waar een mogelijke competentiematch is, waarbij de kansrijkheid van deze opties voor de kandidaat wordt aangegeven;
  • De scan meet een breed beeld van competenties, drijfveren en leervermogen. Dit is het profiel van de deelnemer. Dit profiel wordt gematcht met het op gelijke wijze opgebouwde profiel van kansrijke arbeidsmarktopties;
  • De scan is digitaal en heeft een digitale terugkoppeling die gebruiksvriendelijk is voor loopbaanadviseur en deelnemer;
  • De scan is wetenschappelijk gevalideerd en wordt reeds minimaal drie jaar in de praktijk toegepast.”

Bron: Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden

Zo vraag je de subsidie aan

De NL Leert Door-subsidie is eenvoudig aan te vragen. Meld je aan als loopbaanadviseur op de website www.ontwikkeladviesportaal.nl en registreer je ontwikkeladviestrajecten en deelnemer. De deelnemer ontvangt vervolgens een unieke registratiecode. Deze registratie kan worden gedaan tot en met 31 december 2020.

Jobdigger Loopbaan

Jobdigger biedt de arbeidsmarktscan aan binnen Jobdigger Loopbaan: een slimme oplossing voor loopbaanprofessionals. Ontvang de meest actuele arbeidsmarktinformatie en schaf direct verschillende testen voor jouw kandidaat aan. Meer weten over hoe je met Jobdigger Loopbaan jouw coaching traject optimaliseert? Onze data-experts vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de arbeidsmarktscan binnen het programma. Neem contact op.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.