Veel kansen voor logistiek medewerkers: stijgende vraag begin 2021

Logistiek medewerkers zijn onmisbaar voor veel bedrijven en sectoren. Om logistieke processen en trajecten goed draaiende te houden, zijn vakprofessionals op verschillende niveaus nodig: van magazijnmedewerkers tot Supply Chain Managers. En we zien een grote stijging in het aantal vacatures in het eerste kwartaal van 2021. Maar waar zit de meeste vraag eigenlijk en naar welke skills zijn werkgevers op zoek? Met het juiste inzicht in de markt én doelgroep, hebben recruiters en uitzenders een grotere kans op het vinden van de juiste match tussen logistieke organisaties en professionals én op het vinden van interessante leads.


Sinds augustus vorig jaar laat het aantal vacatures een stijgende lijn zien, met als piek het eerste kwartaal van 2021.

De grootste vraag naar logistiek medewerkers onder bedrijven

Met het juiste inzicht in wáár precies de meeste vraag naar logistiek medewerkers ligt, krijgen uitzenders hun kandidaten sneller op de juiste plek. Daarnaast kan ditzelfde inzicht business development managers of sales executives helpen om interessante prospects en leads op te sporen. We keken waar, in het eerste kwartaal van 2021, onder bedrijven de meeste vraag zat. Randstad en Tempo-Team waren de bemiddelaars die de meeste vacatures uitzetten als het gaat om logistieke functietitels. Voor corporate bedrijven geldt dat DHL en Philips tot de top twee horen.

Binnen Jobdigger is arbeidsmarktdata op organisatieniveau beschikbaar. Hiermee hebben professionals binnen de werving en selectie inzicht in de activiteiten van een organisatie op de arbeidsmarkt. Denk aan het aantal vacatures, de gemiddelde tijd dat een vacature doorgaans uitstaat of het gevraagde opleidingsniveau. Deze informatie is ook beschikbaar op vacature- of functieniveau.


Geografische verdeling vacatures logistieke beroepen

In Amsterdam stonden in het eerste kwartaal van 2021 de meeste vacatures uit voor logistiek medewerkers. Eindhoven en Rotterdam volgen daarop. We zien met name dat het zuiden van Nederland een groot aandeel heeft in de marktvraag en met veel steden terugkomt in de top 10. Hiernaast zie je de geografische verdeling van deze top 10.


De meeste vacatures per opleidingsniveau

Het totaal aantal vacatures voor logistieke banen én de top vijf functietitels met de meeste vacatures verschilt per opleidingsniveau. Verreweg de meeste vacatures voor logistiek medewerkers vragen om het opleidingsniveau Mbo. In het eerste kwartaal van 2021 stonden bijna 10.000 vacatures uit voor de functietitel Magazijnmedewerker. Dit is dan ook het beroep waar momenteel de meeste vraag naar is op de arbeidsmarkt. Voor de Logistiek Manager, uit de top vijf Hbo-functietitels, waren dit er ruim 900. De minste vacatures voor logistiek medewerkers vragen om een Wo-diploma. Voor de functie Process Development Manager stonden bijna 90 vacatures uit.


Zo ziet de “ideale” Supply Chain Manager eruit

Bij iedere functietitel hoort een andere set skills die werkgevers graag terugzien bij hun personeel. Wanneer we de gevraagde skills in vacatures voor Supply Chain Managers combineren, ziet dit er zo uit:


Wil jij ook dit én meer inzicht hebben in de logistieke markt?

Met Jobdigger vind je dagelijks actuele en relevante vacaturedata op functie-, organisatie en locatieniveau. Benieuwd hoe het werkt en wat Jobdigger voor jou kan betekenen? Vraag een gratis demo aan waarin één van onze data-experts je meeneemt door de omgeving van Jobdigger Insights.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.