Skill in beeld gebracht: ervaring met 3D-computerprogramma’s

Arbeidsmarktdata biedt actueel inzicht in de markt: het huidige vacatureaanbod, trends- en ontwikkelingen, maar ook gevraagde skills kunnen in beeld worden gebracht. Als mobiliteitsadviseur, recruiter of intercedent kun je deze informatie inzetten om kandidaat en markt nog beter te matchen.

Inzicht in de vraagkant van de arbeidsmarkt

Een gevraagde type skill die wij regelmatig langs zien komen in vacatures, is ervaring met een softwaresysteem of programma. Zo wordt voor verschillende beroepen gevraagd naar ervaring met 3D-computerprogramma’s. Voorbeelden van beroepen zijn: werkvoorbereider, BIM modelleur, (bouwkundig) tekenaar en engineer. Met realtime arbeidsmarktdata krijgt zowel de intermediair als kandidaat meer inzicht in de vraagkant van de arbeidsmarkt.

Regionale vraag naar skills

We hebben gekeken waar enkele veel genoemde 3D-computerprogramma’s in vacatures, regionaal worden gevraagd in de periode van het derde kwartaal van 2019 tot en met het tweede kwartaal van 2020. We brachten vier programma’s in beeld: Revit, Vectorworks, CATIA en Rhinoceros. Het aantal vacatures waarin deze skills worden gevraagd, verschillen aanzienlijk per programma en provincie. Als lokale intermediair is het interessant om te zien welk programma het meeste binnen jouw werkgebied wordt gevraagd. Deze informatie kan bijdragen aan de optimalisatie van jouw recruitment- en leadproces. Daarnaast kunnen ook onderwijsinstellingen deze data goed gebruiken om hun curriculum bijvoorbeeld beter aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt.

Inzicht in vaardigheden met Jobdigger

Binnen Jobdigger kun je gemakkelijk in beeld brengen welke skills gevraagd worden in vacatures én kun je dit regionaal inzien. Meer weten over de mogelijkheden binnen Jobdigger? Neem contact op met één van onze data-experts of vraag direct een gratis demo aan.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.