“Optimale datakwaliteit bereiken we samen met onze gebruikers”

Dagelijks vinden gebruikers binnen Jobdigger nieuwe vacatures voor hun kandidaten of ontdekken ze leadkansen dankzij de inzet van arbeidsmarktdata. Onder andere recruiters, uitzenders en salesmanagers zetten de data van Jobdigger intensief in voor hun organisatiedoelen. Het is dan ook belangrijk dat deze data juist en actueel is. We vertellen je meer over het belang van datakwaliteit en hoe we deze zo goed mogelijk waarborgen.

Onze spiders zijn altijd druk aan het werk

Sinds 2014 struinen onze spiders dagelijks vacaturebronnen in Nederland af om een zo compleet mogelijk overzicht van vacatures te verzamelen. Dit doen ze volledig automatisch en zelfstandig. De spiders focussen zich specifiek op vacaturepagina’s; dit zijn niet alleen webpagina’s zoals jobboards, vacaturesites van bemiddelaars, werken-bij-websites van grote corporates en sites van MKB, maar bijvoorbeeld ook Word- en Pdf-bestanden. Het vacatureoverzicht dat hieruit voortkomt is vervolgens beschikbaar binnen Jobdigger, samen met bedrijfs-, markt-, en doelgroepanalyses.

De meest waardevolle input komt van onze gebruikers

Om de datakwaliteit binnen Jobdigger te verbeteren, vragen we gebruikers om ons feedback te geven. Wanneer zij een fout in de data tegenkomen of een suggestie hebben om de kwaliteit te verbeteren, kunnen zij dit gemakkelijk binnen Jobdigger doorgeven aan onze data-experts. De issues worden periodiek behandeld. Op deze manier zijn we constant up-to-date en kunnen we ervoor zorgen dat Jobdigger optimaal werkt ten behoeve van de gebruikers.

Waar letten we op als het gaat om datakwaliteit?

We checken onze data op enkele punten, waaronder:

 • Zijn de grootste vacaturebronnen nog actief?
 • Zien we opvallende ontwikkelingen in het vacaturevolume?
  • Als het aantal vacatures ergens ineens extreem hard stijgt of daalt, is dat vaak een kort onderzoek waard.
 • Zien we een terugkerend patroon in de feedback van de gebruikers van Jobdigger?
  • Dit geeft ons input om grotere ontwikkelingen door te voeren.
 • Zien we kansen om bepaalde aspecten nog te kunnen verbeteren?
  • Denk aan: het herkennen van het juiste opleidingsniveau, salaris, bedrijf.

Dit zijn enkele voorbeelden, maar we houden op veel meer manieren zicht op de data. Om de kwaliteit in de gaten te houden, controleren we op de verschillende punten door naar ons eigen dashboard te kijken:

ISO gecertificeerd, en dat betekent..

 • ISO 9001: we zijn internationaal erkend op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dit ISO certificaat verklaart dat Jobdigger voldoet aan de behoeften, eisen en wensen van klanten.
 • ISO/IEC 27001: dit certificaat laat zien dat we voldoen aan alle eisen omtrent informatiebeveiliging. Voor de gebruikers van Jobdigger betekent dit onder andere dat persoonsgegevens goed beschermd zijn.

Transparantie naar (potentiële) gebruikers van Jobdigger

We vinden het belangrijk dat onze relaties met (potentiële) gebruikers van Jobdigger en partners transparant en eerlijk zijn. Dit betekent dat we graag open zijn over onderwerpen als datakwaliteit en -verzameling. De manier waarop we met data omgaan is ook internationaal hetzelfde. We zijn continue op zoek naar verbeteringen en zien dit als standaard onderdeel van ons proces. Heb je vragen over de data van Jobdigger? Stel ze gerust aan één van onze data-experts.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!