Ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt: wij deelden het bij Recruiters Connected

Donderdag 16 februari waren wij met Jobdigger aanwezig bij Recruiters Connected: hét netwerkevent waar recruiters elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Wij waren één van de sprekers en deelden de laatste ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Benieuwd naar de dag zelf en naar de highlights die we in ons verhaal deelden? Lees het hier!

Terugblik van de dag

Verschillende organisaties en recruiters uit de regio Gelderland waren naar het van der Valk Hotel in Arnhem gekomen om elkaar te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Er waren diverse sprekers aanwezig die hun verhaal deelden. Waaronder Jobdigger met de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hieronder delen we drie highlights.

arbeidsmarktdata recruiters connected

1. Werkgevers maken vaak gebruik van bemiddelaars

Uit onze arbeidsmarktdata blijkt dat werkgevers vaak gebruik maken van bemiddelaars. Per 1 september 2022 maakte bijna 60% van de werkgevers gebruik van een bemiddelaar. Dit is een logisch gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt.

2. Meeste vraag in randstedelijke gebieden en zuid-oosten

De vraag blijft het grootst in de randstedelijke gebieden. Opvallend is dat, ten opzichte van een jaar eerder, de grootste stijgingen in het vacatureaanbod plaats vonden in Arnhem en Amstelveen. De vraag in Den Bosch, Utrecht en Eindhoven daalde juist licht.

3. Meer vaste contacten en fulltime banen

Ook zagen we dat de vraag naar vaste contracten en fulltime banen is toegenomen eind 2022/begin 2023 ten opzichte van eerder in 2022.

Ook meer inzicht in de arbeidsmarkt?

Het was een geslaagd event met een mooie opkomst, een volle zaal en een gezellige netwerkborrel als afsluiting! Wil je meer inzicht in de arbeidsmarkt? Volg ons op LinkedIn voor de laatste ontwikkelingen of neem contact met ons op!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!