Naar deze nieuwe ‘coronaberoepen’ is nu vraag op de arbeidsmarkt

De coronacrisis zorgt voor een grote verschuiving in het aantal beschikbare vacatures. De grote van de impact van de crisis verschilt per branche en beroepsgroep, maar de hele arbeidsmarkt wordt geraakt. We delen regelmatig actuele informatie over de nieuwste trends, ontwikkelingen en kansen op de arbeidsmarkt. Dit gaat vaak over al bestaande functietitels. Deze keer zijn we op zoek gegaan naar nieuwe beroepen die zijn ontstaan als direct gevolg van de coronacrisis.

De coronacoach

De komst van het coronavirus heeft flink wat branches op hun kop gezet. Economisch lijden sommige branches hier sterk onder, denk aan de horeca- en evenementenbranche. Maar de crisis zorgde ook voor het ontstaan van een nieuw soort functietitels: ‘de coronaberoepen’. We zagen steeds meer vacatures online komen voor functietitels met daarin ‘corona’ of ‘Covid’. Zo is er de laatste tijd veel vraag naar coronacoaches die ervoor zorgen dat de coronaregels binnen een organisatie worden nageleefd.

Stijgende lijn in aantal vacatures

Sinds de komst van de coronacrisis zien we een snel stijgende lijn in het aantal geplaatste vacatures voor de nieuwe coronaberoepen. Wil je meer weten over deze of andere ontwikkelingen die zich afspelen op de arbeidsmarkt? Neem contact op met één van onze data-experts of vraag direct een gratis demo aan en ontdek het zelf.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.