Kansen voor starters in beeld met arbeidsmarktdata

De coronacrisis heeft veel gevolgen voor de arbeidsmarkt, zo ook voor de starters op de arbeidsmarkt. Waar zij de afgelopen jaren vaak snel een baan vonden, sluiten nu meer bedrijven (tijdelijk) de deuren voor nieuwe krachten en talenten. Toch zien we op de arbeidsmarkt ook kansen binnen sectoren en, soms grote, verschuivingen in het aantal vacatures. We lichten twee sectoren uit, namelijk de IT-sector en de zorg.

Stijging in vacatures in de zorg- en IT-sector

In dit artikel hebben wij ons verdiept in de startersfuncties, waar juist nu relatief meer vacatures voor uitstaan dan in de eerste helft van 2019. Ondanks de coronacrisis, kunnen starters in deze functies dus nog sneller aan een baan komen.

IT-sector

Sinds de coronacrisis zijn we in grote getalen begonnen met thuiswerken. Mogelijk heeft dit grote gevolgen gehad in de vraag naar samenwerkingstools en daarbij noodzakelijke technische ondersteuning om goed thuiswerken mogelijk te maken. Ook wordt bij veel bedrijven in versneld tempo een digitale strategie doorgevoerd en bestaande en nieuwe softwareoplossingen worden geïmplementeerd en geoptimaliseerd. Dat heeft weer voor nieuwe kansen gezorgd bij softwarebedrijven. We zien een duidelijke stijging in deze vacatures binnen de IT-sector.

Zorg

In de zorg zien we naast enkele dalers, een groot aantal stijgers in bepaalde zorgberoepen, waarop starters kunnen solliciteren. Voorbeelden zijn  medewerkers thuiszorg, specialistisch verpleegkundigen en verzorgenden IG. Het relatief hoge aantal vacatures voor deze groepen is sinds de coronacrisis verder toegenomen. Voor schoolverlaters met het juiste diploma op zak liggen nog genoeg kansen in de zorg. Datzelfde geldt voor intermediairs die zich op deze sector richten.

Jouw sector of regio in beeld met arbeidsmarktdata van Jobdigger

Benieuwd welke trends en ontwikkelingen zich afspelen binnen de sector of regio waar jij je als intermediair op richt? Met de arbeidsmarktdata van Jobdigger breng je de markt overzichtelijk in beeld. Neem vrijblijvend contact op met één van onze data-experts of vraag direct een gratis demo aan.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.