Impact coronavirus op Nederlandse arbeidsmarkt duidelijk zichtbaar

Het Coronavirus heeft veel impact op de Nederlandse samenleving. Maar wat gaat de impact van het virus zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt? We onderzochten onze data op termen als “Coronavirus” en “Covid-19”. Besteden we hier in vacatures al aandacht aan en in welke context? Analyse van onze data laat duidelijk een trend zien in het aantal online gepubliceerde vacatures.

In het grootste deel van de vacatures gaat het om een verandering van de sollicitatieprocedure:

  • Bedrijven geven aan dat het onzeker is wanneer de sollicitatiegesprekken plaats kunnen vinden.
  • Sollicitatiegesprekken worden anders ingericht: de gesprekken die wel doorgaan zullen online, bijvoorbeeld per Skype, plaatsvinden in verband met het virus.

Vraag naar extra zorgpersoneel

Daarnaast is er ook sprake van vraag naar extra personeel rondom dit topic. De zorg speelt vanzelfsprekend in deze tijd een grote rol. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Voor een verpleeg- en verzorgingstehuis in regio Den Bosch is men op zoek naar een ANIOS Oudergeneeskunde voor een COVID-19 afdeling.
  • Voor verschillende opdrachtgevers in de regio Enschede is men met spoed op zoek naar medewerkers met een zorgachtergrond en/of naar studenten met een zorggerelateerde opleiding. Onze opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen, GGD locaties, verzorgings- en verpleeghuizen en gehandicaptenzorg instellingen. De doelgroep is variërend, van jong tot oud.
  • In Harderwijk is men op zoek naar een basisarts met ervaring op de spoedeisende hulp. Het betreft een tijdelijke opdracht voor twee weken tot een maand in verband met het coronavirus.

Klantcontact

Maar er is niet alleen vraag naar extra personeel in de zorg rondom het Coronavirus. Daarnaast is er ook vraag naar klantcontact medewerkers calamiteiten. De taken die in deze vacatures genoemd worden zijn: bevolking gerust stellen en adviseren, maar ook empathie tonen. Iets wat heel belangrijk is in deze onzekere tijd.

Economie

Het virus zal een grote impact hebben op de economie. Veel bedrijven hebben dan ook werktijdverkorting aangevraagd. Een bedrijf is momenteel op zoek naar meerdere specialisten op het gebied van werktijdverkorting. Voor meerdere klanten is het bedrijf op zoek naar mensen die tijdelijke ondersteuning kunnen bieden om dit te faciliteren.

De komende weken zullen wij de arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten houden en onze verdere bevindingen met jullie delen.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.