Impact coronavirus op Nederlandse arbeidsmarkt duidelijk zichtbaar: één week later

Het Coronavirus heeft veel impact op de Nederlandse samenleving. Maar wat gaat de impact van het virus zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt? Vorige week deelden wij al onze bevindingen rondom het Coronavirus en de ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Slechts één week later laat onze arbeidsmarktdata zien dat de impact van het virus op de arbeidsmarkt flink is toegenomen en er steeds meer aandacht aan wordt besteed in vacatures.

Het benoemen van het virus (Covid-19 of Coronavirus) in vacatureteksten heeft een enorme stijging doorgemaakt. Vertelden wij vorige week nog dat wij dit gegeven terug konden vinden in circa 450 vacatures, inmiddels zien wij dat in meer dan 2600 vacatures iets over het virus wordt gemeld, een behoorlijke stijging.

Analyse van onze data laat daarnaast zien dat er beroepen in het leven worden geroepen, die volledig in het teken staan van het Coronavirus:

  • Een bedrijf in Utrecht is op zoek naar een Inkomensconsulent BZZ (Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen). Veel ZZP’ers worden zwaar getroffen door het Coronavirus, voor hen is er dan ook een nieuwe versoepelde regeling ingesteld. Vanwege de crisis wordt er veelvuldig een beroep gedaan op de aangepaste BZZ, waardoor extra personeel hiervoor noodzakelijk is.
  • In Brabant is men dringend op zoek naar een Arts Infectieziektebestrijding COVID-19. De GGD in Brabant maakt overuren, daarom zoeken zij een arts die gaat werken aan de inhoudelijke bestrijding en preventie van COVID-19.
  • Door COVID-19 hebben er in veel ziekenhuizen interne verschuivingen plaatsgevonden. Om dit goed te kunnen stroomlijnen is extra hulp nodig, zo zoekt men in Eindhoven Magazijnmedewerkers die kunnen helpen dit proces te stroomlijnen.
  • Een bedrijf in Mijdrecht is op zoek naar een Heftruckchauffeur. In hun vacature benadrukken ze nog steeds op zoek te zijn naar versterking, omdat ze nu juist door het Coronavirus personeel hard nodig hebben.

De komende weken zullen wij de arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten houden en onze verdere bevindingen met jullie delen.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.