Hottest jobs 2019 de 30 meest gevraagde functies

Randstad, 22 januari 2019

Werkgevers zitten momenteel te springen om automonteurs, docenten Nederlands, verpleegkundigen, loodgieters, koks en business controllers. Dit blijkt uit de lijst van schaarse beroepen in 2019 die Randstad vandaag presenteert. Van deze lijst is de meest aangeboden vacature in het afgelopen jaar die van ‘accountmanager’, namelijk 15.770 vacatures in heel 2018. De vraag naar monteurs werktuigbouwkunde is het sterkst toegenomen ten opzichte van 2017 (111%). Verder valt op dat het beroep van automonteur de top drie is binnengekomen in de techniek. Binnen de bouw zijn de beroepen van installatiemonteur en loodgieter een plek omhoog geklommen.

De arbeidsmarkt heeft zich het afgelopen jaar voor veel werkzoekenden in verschillende beroepsgroepen positief ontwikkeld. Het aantal vacatures is hoog en de verwachting is dat het aantal vacatures in 2019 verder zal toenemen.

Deze lijst komt tot stand door het analyseren en combineren van verschillende bronnen met betrekking tot arbeidsvraag en aanbod, waaronder het CBS, Jobdigger (vacatures), UWV, ROA en eigen onderzoeksdata van Randstad Nederland. 

Lees het hele artikel

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!