Jobdigger ondersteunt het UAF, stichting voor vluchteling-studenten

Trots kunnen wij melden dat Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF al ruim twee jaar aan de slag is met Jobdigger Loopbaan. Het UAF begeleidt vluchtelingen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland en ondersteunt hen bij hun studie en werk. Jobdigger helpt het UAF hierbij om de arbeidsmarkt overzichtelijk in kaart te brengen. Zo benadrukt Alex de Klerk, hoofd job support van het UAF, het belang van een duidelijk overzicht van de Nederlandse arbeidsmarkt:

‘Het is best lastig om mensen de goede richting op te wijzen. Stel, iemand wil graag docent muziek worden. De vraag is, is dat kansrijk? Kom je daarmee aan het werk? We waren op zoek naar feiten over de arbeidsmarkt waarmee we onze keuzes kunnen onderbouwen, niet alleen maar ervaringen en meningen. Op die manier kwamen wij bij Jobdigger terecht.’

Niet alleen medewerkers van het UAF gebruiken de tool, ook zijn inmiddels meerdere vluchtelingen zelf aan de slag om via Jobdigger te zoeken naar een baan. Communicatieadviseur en persvoorlichter Jasper Vink:

‘Als je net nieuw bent in de samenleving moet je aan veel dingen wennen en mis je soms overzicht, waar begin je? Op welke platforms moet je gaan zoeken? Dan is een tool als Jobdigger heel handig waar je in één keer een heel breed overzicht hebt.’

Eén van de jobcoaches benadrukt dat niet alleen het complete aanbod aan arbeidsmarktinformatie prettig werkt, maar dat je ook zicht houdt op je kandidaten, zo legt jobcoach Abdul uit:

‘Als coach heb je een overzicht van al je kandidaten, waar ik vervolgens kan zien en monitoren in hoeverre een kandidaat er actief mee aan de slag gaat. Uit dat zoekgedrag kunnen wij als consulenten ook onze conclusies trekken waar we mee aan de slag kunnen, dat vind ik een bijkomend voordeel.’

Hiernaast gebruikt het UAF Jobdigger om in contact te komen met nieuwe bedrijven waarmee ze eventuele samenwerkingen aan kunnen gaan.

Het team van Jobdigger is blij een bijdrage te leveren aan de zoektocht van vluchtelingen naar stage of werk, zodat zij een positieve toekomst in Nederland tegemoet gaan.

Benieuwd wat u als bedrijf, gemeente of particulier voor het UAF kunt betekenen? Ga voor meer informatie naar: www.uaf.nl

Over het UAF

Het UAF is een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals, en voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat doen we al sinds 1948.

We zijn ervan overtuigd dat íedereen die zijn kennis kan benutten, betekenisvol is in Nederland. Dáárom maken we ons daar sterk voor.

Met onze kennis en ervaring adviseren en verbinden we vluchtelingen, onderwijsinstellingen, (lokale) overheden en werkgevers.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.