Nieuwsoverzicht

Welke ATS-systemen gebruiken intermediairs?

In  het kader van uitbreiding van integraties en koppelingen met verschillende ATS-systemen, recruitment- en uitzendsoftware, zijn wij een onderzoek gestart om in kaart te brengen welke systemen en software door Jobdigger-gebruikers worden gehanteerd. 

Uit dit onderzoek hebben we waardevolle maar soms ook opmerkelijke conclusies getrokken. Zo gebruikt 37% van de respondenten een systeem dat door één van onze partners wordt aangeboden. Carerix wordt het meest genoemd, op de voet gevolgd door Bullhorn; ook E-matcher wordt veelvuldig gebruikt.

Opmerkelijk is dat 10% van de respondenten helemaal geen gebruik maakt van een ATS-systeem, recruitment- of uitzendsoftware en dat een enkele Jobdigger-gebruiker zijn eigen syst eem hanteert. 

We zien bovendien dat meer dan de helft van de  respondenten gebruik maakt van een ander systeem dan dat van onze partners. In de top 3 meest gebruikte ATS-systemen buiten die van onze partners, worden Otys, Recruitee  en MySolution het vaakst genoemd.

                                 

Meer dan de helft zegt tevreden te zijn met hun huidige systeem en is niet van plan om over te stappen. Degenen die wél een overstap overwegen, stappen onder andere over naar onze partners Tigris en RecruitNow | Cockpit. Opvallend is dat maar liefst 47% van de switchers nog aan het oriënteren is of nog geen idee heeft naar welk ATS, recruitment- of uitzendsoftware ze willen overstappen. Dat is ook begrijpelijk, want het aanbod is groot. Wij raden daarom aan om een recruitment event te bezoeken, zoals Recruitment Tech Demo_Day,  waar vaak veel recruitment- en uitzendsoftware leveranciers vertegenwoordigd zijn. Dit kan je helpen in je oriëntatieproces.

 

Tenslotte geeft 63% van  de respondenten aan een voorkeur te hebben voor Jobdigger geïntegreerd met of gekoppeld aan hun ATS, recruitment- of uitzendsoftware. Het werken vanuit één systeem is voor veel flexbureaus erg waardevol. Door het digitaliseren van processen houden recruiters en sales intercedenten meer tijd over om zich te richten op hun corebusiness: bemiddelen, persoonlijke aandacht voor hun kandidaten en opdrachten binnenhalen.  

Wil je ook een totaaloplossing waar Jobdigger geïntegreerd werkt met jouw recruitmentsoftware? Laat dit ons dan weten. want we gaan graag in gesprek met de leverancier van jouw recruitmentsoftware. Uiteraard zal Jobdigger naast de geïntegreerde of gekoppelde vorm ook beschikbaar blijven als standalone versie.

Ben jij nog geen Jobdigger-gebruiker maar ben je wel benieuwd geworden? Vraag dan vrijblijvend een gratis online demo aan of neem contact met ons op, en lees de ervaringen van anderen: bijvoorbeeld van Tigris en Carerix