Nieuwsbrief: Profielrapportage vernieuwd en Jobdigger-tool verbeterd

Nieuw product: Profielrapportage

Er is sinds kort een nieuw product binnen Jobdigger, speciaal voor recruiters en werving- en selectiebureaus; de profielrapportage. Het biedt inzicht in welke bedrijven op zoek zijn naar een bepaalde functie, wat het gemiddelde salarisniveau is binnen die functie en hoe dit zich verhoudt binnen bepaalde ervaringsniveaus. Het geeft ook de vraag aan over een bepaalde periode, hoe lang een vacature gemiddeld open staat en bijvoorbeeld welke advertentiemedia het best gebruikt kunnen worden als men op zoek is naar een geschikte kandidaat.

De profielrapportage bestaat uit een excel-overzicht met verschillende tabjes met alle informatie in één oogopslag. Op basis van deze informatie krijgt een recruiter bijvoorbeeld inzicht in bepaalde schaarstes op de arbeidsmarkt en de gemiddelde tijd die het zou kosten om een bepaalde functie in te vullen.

Verbeteringen Jobdigger-tool

Tot voor kort werd de Jobdigger-tool een aantal keren per dag ververst, maar we hebben dit verbeterd naar een continue update. De tijd die zit tussen het vinden van een vacature en het opnemen in onze data wordt zo steeds verder verkort. Op deze manier heb je als gebruiker altijd inzicht in de meest actuele arbeidsmarktsituatie.

Een ander belangrijk aspect dat we hebben verbeterd is het gebruik van synoniemen. Als een gebruiker bijvoorbeeld zoekt naar een PHP-programmeur, dan zal hij naast PHP-developers en PHP-ontwikkelaars ook Magento-developers en Backend-developers met PHP-skills terugvinden. Door de verbeterde verversing zijn de resultaten preciezer geworden en gegroeid in aantal.

De te raadplegen historie is uitgebreid naar meer dan twee jaar, een ruime verdubbeling ten opzichte van de oude situatie. Zo kun je bijvoorbeeld inzicht krijgen in hoeveel een bepaalde vacature is geplaatst de afgelopen periode of welke bedrijven in het verleden een bepaalde vacature hebben geplaatst.

Nieuwe klant: Randstad

Randstad Nederland is een samenwerking aangegaan met Jobdigger om inzicht te krijgen in de volledige Nederlandse online arbeidsmarkt. Na een korte pilotperiode is de data van Jobdigger beschikbaar voor medewerkers van Randstad en wordt gebruikt als een van de bouwstenen om de lokale arbeidsmarkt te analyseren en inzicht te krijgen in specifieke doelgroepen. Lees meer.

In de media

Afgelopen maand werden beide oprichters van Jobdigger, Erik Leerkes en Bjorn Hijmans, aan de tand gevoeld door Werf&, het online platform op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Lees het volledige interview hier.

Intelligence Group kondigde aan dat het de data van Jobdigger veel intensiever en structureel gaat gebruiken in haar arbeidsmarktanalyses en algoritmen. In de afgelopen maanden zijn de vacaturedata van Jobdigger al veelvuldig en naar tevredenheid gebruikt in employabilityrapportages, arbeidsmarktanalyses en recruitment- en sourcings intelligence. Lees meer

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.