Jobdigger en Intelligence Group lanceren wereldprimeur: de VacatureVerbeteraar

Het Arnhemse Jobdigger en Intelligence Group lanceren met gepaste trots hun samen ontwikkelde VacatureVerbeteraar, wereldwijd het eerste instrument dat de wensen van werkzoekenden automatisch matcht met wervingsteksten van werkgevers.

Door een vacaturetekst te uploaden, krijgt een werkgever of recruiter binnen enkele tellen uitsluitsel over de mate waarin de tekst aansluit bij de drivers en arbeidsvoorwaardelijke wensen van de doelgroep. Vacatures kunnen maximaal vijf sterren krijgen, wat impliceert dat het aanbod van de werkgever aansluit bij de wensen van het gezochte talent.

Betere werking van de arbeidsmarkt
Niet goed aansluitende vacatureteksten zijn een van de belangrijkste redenen waarom werkgevers problemen hebben bij het invullen van vacatures. Het zorgt ervoor dat vacatures langer open staan, niet ingevuld worden of dat er een slechte match wordt gemaakt. De belangrijkste redenen dat er weinig aandacht is voor vacatureteksten, zijn o.a. het gebrek aan tijd (65%), prioriteit (53%) en creativiteit (53%)*. Deze problemen zijn nu in één keer opgelost doordat de VacatureVerbeteraar binnen enkele tellen direct inzicht geeft in de goede punten, maar ook de verbeterpunten binnen een vacaturetekst.

Als een vacaturetekst inspeelt op de wensen van een werkzoekende zal dit impact hebben op de conversie en de kans op een goede match. “Het verbeteren van vacatureteksten is al jaren één van de belangrijkste doelstellingen van HR en Recruitment. Dit is echter een moeilijk en tijdrovend proces, waardoor deze prioriteit vaak niet de aandacht krijgt die het verdient. Dat probleem is nu in één keer opgelost. Iedereen kan nu zijn vacaturetekst verbeteren.” Aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group. “Hiermee wordt een kleine, maar belangrijke, bijdrage geleverd aan het structureel verbeteren van de Nederlandse arbeidsmarkt, dat een wereldwijde primeur heeft met dit instrument.”

Vacatureteksten intermediairs voor verbetering vatbaar
De ontwikkeling van de VacatureVerbeteraar is een prachtige combinatie van big data van zowel Jobdigger als Intelligence Group met diverse analysemethodieken, van statistiek tot en met taaltechnologie. Dit heeft geresulteerd in een algoritme, dat de inhoud van de tekst kan matchen met de wensen van de doelgroep. Over een periode van een jaar, hebben ruim 10 personen aan deze ontwikkeling gewerkt, van econometristen, programmeurs tot en met de webdesigners van 7U. “Aanvankelijk wilden we in februari al live gaan,” aldus Erik Leerkes, mede-oprichter van Jobdigger, “De teksten van de uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus in Nederland waren echter van zo’n niveau dat we bijna 1.000 uur extra moesten steken in het trainen van de algoritmes. Met een steeds flexibelere arbeidsmarkt is het dus essentieel dat hier een verbeterslag begint.”

Voor een testaccount, ga je naar www.vacatureverbeteraar.nl.

Bezoek voor meer informatie www.intelligence-group.nl of www.jobdigger.nl.

* Stand van Werven 2016

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zoeken maar.