Nieuwsoverzicht

Wat zijn de nieuwste functietitels in de sector Techniek in 2019?

 
 

De sector techniek blijft innoveren waardoor er vanzelfsprekend een markt ontstaat van nieuwe beroepen. Wanneer we terugblikken op het afgelopen jaar, zien we dat er in 2019 verschillende nieuwe functietitels zijn bijgekomen die in voorgaande jaren nog niet bestonden. Gepaard met de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid zijn er voornamelijk in de sectors EV (elektrische voertuigen) en zonnepanelen nieuwe functietitels bijgekomen. Uiteraard werden de werkzaamheden van deze nieuwe functietitels in voorgaande jaren wel of deels  uitgevoerd, maar inmiddels zijn het eigen specialismen geworden. 


De nieuwste functietitels in de EV-sector:

  1. Elektromonteur EV
  2. Elektromonteur Oplaadinfra EV
  3. Monteur installatietechniek EV
  4. Installateur Elektrotechniek EV Laadpunten
  5. Servicemonteur Elektrische Voertuigen

De nieuwste functietitels in de zonnepanelensector:

  1. Elektrotechnicus Zonnepanelen
  2. Installateur Elektrotechniek Zonnepanelen
  3. Elektromonteur Techniek Zonnepanelen

 

Bronvermelding

Dit rapport is opgesteld door Jobdigger. Jobdigger verzamelt arbeidsmarktdata en maakt deze voor bedrijven begrijpelijk, relevant en toegankelijk. Hierdoor kunnen ze sneller en effectiever opereren in de arbeidsmarkt op het gebied van bemiddeling, loopbaanbegeleiding, marketing en sales.

Wil jij ook als eerste inzicht in deze en andere abeidsmarktdata en je concurrenten voor zijn? Vraag dan nu een online demo van Jobdigger Leads aan.