Trefwoorden stressbestendig en hoge werkdruk domineren horeca vacatures

“Door alle online gepubliceerde vacatures van directe werkgevers in 2017 en 2018 te analyseren, kwamen we tot de conclusie dat werkstress-gerelateerde trefwoorden zoals ‘stressbestendig’ en ‘hoge werkdruk’ domineren in horeca-vacatures”, licht Mirjam Warners, data-analist bij Jobdigger, toe.

Horeca meest op zoek naar stressbestendige medewerker

In maar liefst 46% van de kok-vacatures en in 34% van de bediening- worden stress gerelateerde termen vermeld. Het verschil met nummer 2 is groot, de rol van accountmanager staat op een tweede plek met 19%. Met name grotere hotelketens zoals Van der Valk, Fletcher en Bastion hotels zijn op zoek naar stressbestendige medewerkers.

Flexibele schil moet horecabranche verlichten

Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat burn-outklachten het meest voorkomen in de horeca. Deze klachten worden veroorzaakt door weinig autonomie en een hoge werkdruk. Het specifiek rekruten van stressbestendige medewerkers voorkomt burn-outklachten binnen de horeca niet. FreeFlexen – een nieuwe arbeidsvorm – biedt een oplossing voor het opvangen van piekmomenten in de horeca en geeft de werkenden meer autonomie. Zij kunnen immers zelf beslissen waar en wanneer zij willen werken. De eerste resultaten zijn positief: FreeFlexers geven aan meer voldoening uit hun werk te halen dan toen wanneer zij in loondienst werkten, 61% tegenover 38%.

“Het inzetten van FreeFlexers binnen de horeca biedt opdrachtgevers de mogelijkheid piektijden beter op te vangen, zodat er minder druk op de vaste medewerkers komt te staan. Door deze nieuwe arbeidsvorm is er een grotere pool van werkenden in de horeca ontstaan, waardoor de krapte binnen de sector kan worden opgevangen, aldus Paul Eggink, CEO van Temper.

Over Jobdigger

Jobdigger verzamelt big data en zet deze om naar begrijpelijke en direct toepasbare arbeidsmarktinformatie. Hiermee maakt Jobdigger de gehele online arbeidsmarkt inzichtelijk en analyseerbaar. De data van Jobdigger wordt onder andere gebruikt door data-analisten in onderzoeken en analyses over ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!