DoelgroepenDashboard van Intelligence Group en Jobdigger geïntegreerd in Carerix-platform

Carerix, leverancier van recruitmentoplossingen voor corporate recruiters en intermediairs heeft het DoelgroepenDashboard, ontwikkeld door Intelligence Group en Jobdigger, geïntegreerd binnen het eigen ATS. Direct gekoppeld aan de vacatures binnen het Carerix-platform, biedt het DoelgroepenDashboard realtime arbeidsmarktdata van de beoogde doelgroep. Het invullen van alleen de functienaam is voldoende. Het dashboard geeft vervolgens toegang tot realtime data van de vacature, de kandidaat en de markt. Zo kunnen recruiters zien hoe ze het beste de doelgroep kunnen verleiden en hoe ze slimmer kunnen werven via de juiste kanalen.

Realtime doelgroepinformatie is in de huidige recruitmentmarkt van essentieel belang om succesvol te kunnen recruiten. Hoe lastig is de doelgroep te werven? Hoe lang staat een vacature gemiddeld open? Welke (social) media moet ik inzetten? Is de doelgroep actief of latent?

Huntlijst van talent

Om die reden hebben Jobdigger en Intelligence Group hun data gebundeld en samen het DoelgroepenDashboard ontwikkeld. Deze innovatieve tool geeft onder meer inzicht in de (regionale) wervingshaalbaarheid van de doelgroep, schaarste-ontwikkeling, sourcingsdruk, (marktconform) salaris, pullfactoren, belangrijkste wervingskanalen en veelgebruikte apps en social media. Bovendien is het mogelijk een huntlijst te maken van bedrijven waar talent zit. Dit voorkomt ‘zoeken op de verkeerde plek’.

Volgens Geert-Jan Waasdorp, directeur en oprichter van Intelligence Group is deze tool onmisbaar voor iedere recruiter of werkgever die op zoek is naar geschikt talent.

“Onze tool is actueel, snel, realtime en te gebruiken voor alle functies. De database kent 75.000 functies. Als de functienaam niet wordt herkend weet je als bedrijf meteen waar het wervingsprobleem zit. Eigenlijk geeft het DoelgroepenDashboard alles, behalve de naam van de kandidaat. Maar wel bij welk bedrijf hij/zij op dit moment werkt of welk bureau je het beste kunt inschakelen om te werven.”

Arco Westbroek, chief product owner Carerix:

“Voor moderne, effectieve en datagedreven recruitment is deze koppeling een volgende belangrijke stap in recruitment process automation. Wij zijn trots om de eerste ATS-leverancier te zijn die realtime doelgroepinformatie nu rechtstreeks beschikbaar heeft binnen het Carerix-platform. Dit zorgt ervoor dat recruiters in gesprekken met opdrachtgevers/hiringmanagers alle feiten van de doelgroep kennen en het professionele gesprek kunnen aangaan voor de juiste match.”

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!