Flexibility Groep helpt door middel van arbeidsmarktdata ruim 75 uitzendbureaus met bemiddeling

Met een unieke franchiseformule biedt Flexibility Groep ondernemers de kans om hun eigen uitzendbureau te beginnen en verder te ontwikkelen. Inmiddels telt Flexibility Groep ruim 75 franchisenemers. De uitzendorganisatie wil hun ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen en faciliteren. De inzet van arbeidsmarktdata voor de uitzendbureaus draagt daaraan bij. Benieuwd hoe? We spraken Leon van Giezen (algemeen directeur) en Menno Kop (commercieel verantwoordelijke) bij Flexibility Groep.

Uitzendbureaus helpen met arbeidsmarkdata

Al sinds 2006 kun je onder Flexibility Groep je eigen uitzendbureau beginnen. Met inmiddels 75 aangesloten uitzendbureaus is Flexibility Groep actief in heel Nederland, in verschillende branches. De rol van Flexibility Groep is om hun ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen en te faciliteren bij het reilen en zeilen van een eigen uitzendbureau: van begeleiding bij systemen tot commercieel advies en van juridische ondersteuning tot het opstellen van belscripts. Het verkrijgen van inzicht in de arbeidsmarkt is de laatste tijd ook een belangrijk onderdeel van deze ondersteuning: ‘Het werven van het juiste personeel in deze tijd is niet alleen een kwestie van een vacature online plaatsen, daar komt veel meer bij kijken. Met inzicht in de arbeidsmarkt via Jobdigger helpen we onze ondernemers nóg beter bij het zoeken en vinden van de juiste match, aldus Leon.

Onderscheiden van andere uitzendbureaus

Flexibility Groep maakt voor het vinden van deze match onder andere gebruik van Jobdigger Insights. Zo kunnen onze ondernemers bijvoorbeeld zien hoe schaars de markt is voor een specifieke vacature, maar ook welke nieuwssites en sociale media de doelgroep veel gebruikt voor de promotie van de vacature. Leon: ‘Met Jobdigger kunnen we uitzendbureaus enerzijds helpen doordat we met arbeidsmarktdata beter inzicht hebben in vindbaarheid van personeel en sneller vacatures online kunnen vinden. Dit bespaart hen veel tijd. Kortom: onze franchisenemers werven efficiënter. Daarmee kunnen zij zich onderscheiden ten opzichte van andere bureaus. Anderzijds helpt het Flexibility Groep weer bij het aantrekken van nieuwe ondernemers en bij de bekendheid van onze labels.’

Van klant naar partner

Leon en Menno geven aan bezig te zijn met de volgende stap. Die stap richt zich meer op het aangaan van partnerships. Menno: ‘Je kunt Jobdigger ook inzetten om je employer branding te verbeteren. Zie je in de arbeidsmarktdata dat het werven van een vacature erg moeilijk is omdat de doelgroep heel klein is? Dan kunnen we klanten ook aanbieden te helpen met het verbeteren van de werken-bij site of het opzetten van social media campagnes om personeel te werven. Ook hebben we een aantal vacaturevideo’s gemaakt. Met de data van Jobdigger wisten we precies waar we die video’s konden uitzetten. Door inzichten in de arbeidsmarkt, kunnen we meer als partner fungeren voor onze klanten.’

menno kop arbeidsmarktdata

 

"Het werven van het juiste personeel in deze tijd is niet alleen een kwestie van een vacature online plaatsen, daar komt veel meer bij kijken."

Leon van Giezen
Algemeen Directeur

"Het werven van het juiste personeel in deze tijd is niet alleen een kwestie van een vacature online plaatsen, daar komt veel meer bij kijken."
Leon van Giezen - algemeen directeur

Blik op de toekomst

Inmiddels is het gebruik van Jobdigger bij de meeste ondernemers geïntegreerd in hun systeem en zijn veel van hen erg enthousiast. ‘We krijgen van uitzendbureaus terug dat ze vooral sneller vacatures kunnen invullen en een betere relatie met de klant kunnen opbouwen met de inzet van arbeidsmarktdata. Sommige ondernemers gebruiken het nog niet, maar de verwachting is wel dat in de toekomst vrijwel alle uitzendbureaus arbeidsmarktdata gaan inzetten. Bij een franchiseconstructie als die van ons vraagt dat ook tijd. De ondernemers krijgen de vrijheid om hun proces naar eigen wens in te richten’, aldus Menno.

Wil je meer weten over Jobdigger Insights of een van de andere mogelijkheden van Jobdigger? Neem gerust contact met ons op!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!